Trojfarebný zákusok

Tento recept je neskutočne dobrý, na plechu Vám veľa neostane, u nás to nechýba ani na jednej  rodinnej oslave Ingrediencie: 6 vajec,  30 dkg brezového cukru,  6 PL  vlažnej vody, 25 dkg polohrubej múky,   ½ bal.kypr. prášku  do pečiva. Postup: Žltky vymiešame s cukrom, pridáme múku s práškom do pečiva, 6 lyžíc   vlažnej vody  a nakoniec   pridáme sneh z bielkov.Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme. Krém: 1.Najprv uvaríme hustú kašu  z ½ l mlieka a z 4 lyžice hrubej múky.Necháme vychladnúť. 2.Zvlášť vymiešame  8-9 PL brezového cukru s 25 dkg palmarinom /alebo maslom/ Pridáme do krému: 2 PL kakaa a zmiešame a s vychladnutou kašou. S týmto krémom natrieme piškótové cesto. Nad parou  do tuha vyšľaháme  5 bielok s 25 dkg brezovým cukrom a natrieme na krém. Zdobíme podľa fantázie, buď nestrúhanou  čokoládou, alebo grankom. Koláč dáme do chladničky stuhnúť.
Add to cart